Campari z pieczoną pomarańczą

Campari z pieczoną pomarańczą
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Wolny dzień Chucka (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
1

Przygotowanie:

Składniki:
pieczone pomarańcze:
2 pomarańcze, pokrojone w plasterki
2 łyżki miodu (30 ml)
szczypta pieprzu cayenne
2 łyżki cukru pudru (30 ml)
sól

campari:
30 ml campari
30 ml wódki
sok z 1 pomarańczy
woda gazowana

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Pieczone pomarańcze: plasterki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy miodem. Posypujemy solą, pieprzem cayenne i cukrem pudrem. Pieczemy 35 minut, aż zbrązowieją i staną się lekko przezroczyste. W połowie czasu obracamy. Wystudzamy. Campari: na dnie szklanki układamy upieczony plasterek pomarańczy, dodajemy lód, wlewamy campari, wódkę, sok pomarańczowy. Uzupełniamy wodą gazowaną. Ozdabiamy drugim plasterkiem pomarańczy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA