Ola Lazar
Entuzjastka dobrego jedzenia. Gotuje, podróżuje po świecie i kolekcjonuje książki kucharskie - ma ich już sześćset, a ciągle kupuje nowe. Polskie dania najczęściej przyrządza według książki Marka Łebkowskiego "Najlepsze przepisy kuchni polskiej". Odkąd przygotowując Tytuł Na Widelcu 2 przeczytała "Płetwę Rekina i Syczuański Pieprz", kuchnię chińską będzie poznawała przez przepisy Fuchsii Dunlop. Chciałaby kiedyś poznać Claudię Roden, autorkę fenomenalnych książek o kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej (Arabesque, New Book of Middle Eastern Food, The Book of Jewish Food). Wymyśliła i prowadzi serwis www.gastronauci.pl. Wkrótce uruchomi serwis Stoliczku.pl, dzięki któremu będzie można zarezerwować stolik w restauracji przez internet. Opublikowała cztery książki kucharskie (m.in. Kuchnię grecko-polska, polsko-grecką dla początkujących). Interesuje się leczniczymi właściwościami naturalnych produktów spożywyczych.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź