Fooder
Maślankowa panna cotta z jeżynami

Maślankowa panna cotta z jeżynami

Składniki:

  • 2 szkl. maślanki
  • 1 szkl. śmietany 36%
  • 20 g żelatyny
  • 60 g cukru
  • skórka z 1 cytryny
  • laska wanilii
  • szklanka świeżych jeżyn
  • cukier puder
  • olej Kujawski z bazylią i cytryną

Żelatynę namocz w maślance (1/2 szkl.). Pozostałą maślankę połącz ze śmietaną, cukrem, skórką z cytryny i ziarenkami wanilii, podgrzej, ale nie gotuj. Do podgrzanej maślanki i śmietany dodaj namoczoną żelatynę, wszystko dokładnie wymieszaj i wylej do naczyń, wstaw do lodówki. Jeżyny połącz z cukrem, delikatnie rozgnieć i dodaj kilka kropel oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną. Jeżyny podawaj z panna cottą.

przepis wideo na fooder.pl

Pamiętaj, że przepis możesz dodać do swojego foodera