Fooder
Indyk na miękko z fasolką szparagową i winegretem

Indyk na miękko z fasolką szparagową i winegretem

Składniki:

  • 4 szt. podudzia z indyka
  • kminek mielony
  • kolendra mielona
  • pieprz czarny
  • sól gruboziarnista
  • olej Kujawski
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oleju Kujawski z papryką
  • 2 łyżki octu winnego czerwonego
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka kaparów
  • natka pietruszki
  • szalotka

Podudzia z indyka przetnij wzdłuż i wyfiletuj. Wyjmij dużą kość, pozostałe usuniesz przed podaniem. Porcje mięsa dokładnie przypraw z każdej strony i odstaw na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka.

przepis wideo na fooder.pl

Pamiętaj, że przepis możesz dodać do swojego foodera