Fooder
zdjęcie

TOJESTTO

Przemierzając suwalszczyznę Andrzej Polan odwiedził Aldonę i Mirosława, którzy na wzgórzu pośród lasów prowadzą gościniec. To niezwykłe miejsce, stworzyli sami, własnymi rękoma. Od kilku lat to oaza dla ludzi pragnących tak jak oni kiedyś uciec od zgiełku i pędu miasta, by zapuścić się w dziką i piękną okoliczną przyrodę.

Specjalnością regionu jest ser z Wiżajn, który będzie dodatkiem do pysznych smażonych blin ziemniaczanych z warzywami, a także kremu z ziemniaka z zakwasem do żuru, ze smażonym kindzikiem oraz zieleniną z przydomowego ogródka, a na koniec krokieciki ziemnaczane z jakiem, sosem kumpiaka i szałwii. Andrzej razem z Gospodynią przygotują wspólnie przepyszną beze Pawłowej na podstawie rodzinnego przepisu, a także uda się w poszukiwaniu dzikich ziół, ktore będą dodatkiem do przygotowywanych potraw.

Gościli nas

TOJESTTO
www.tojestto.eu