Fooder
zdjęcie

SOBIBÓR POLESIE

Andrzej Polan swoją kulinarną podróż po Polsce rozpocznie od Polesia. Tam w urokliwej krainie nad Bugiem swoje siedlisko prowadzi Ewa. Z wykształcenia plastyczka, swoje codzienne życie dzieli pomiędzy pracą w teatrze a prowadzeniem miejsca, które odwiedzają spragnieni ciszy, dobrej kuchni i bliskości z naturą goście. 

Oprócz ciszy i spokoju okolica obfituje w doskonałe produkty. To one stały się dla Andrzeja inspiracją do przygotowania w odcinku pysznych, nieskomplikowanych dań.

Na początek Andrzej przygotuje drożdżowy placek z cebulą i domowym twarogiem następnie gołąbki z kaszą i botwinką a na deser ciastka z leśnymi owocami.

Wspólnie z Ewą upiecze domowy chleb będący specjalnością pani domu.

Gościli nas

SOBIBÓR POLESIE
www.siedliskosobibor.pl