Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

magazyn, Polska, 2011, 5 x 5


Jak odnaleźć się w kulinarnych nowościach wydawniczych? W księgarniach pojawia się coraz więcej nowych tytułów. Szefowie kuchni zachęcają z okładek, prezentując swoje dania. Czy kupować wszystko, czy ograniczyć się do bestsellerów? A co, jeśli są przereklamowane?

W trzeciej serii programu Ola Lazar zaprezentuje widzom kuchni+ nowe książki, na które warto zwrócić uwagę, opowie o podróżniczych powieściach kulinarnych oraz pozycjach związanych ze zdrowiem i jedzeniem. Program z pewnością pomoże widzom odnaleźć się wśród półek w księgarni i podpowie, skąd czerpać inspiracje oraz na kim się wzorować.

Ola Lazar - entuzjastka dobrego jedzenia. Gotuje, podróżuje po świecie i kolekcjonuje książki kucharskie - ma ich już sześćset, a ciągle kupuje nowe. Polskie dania najczęściej przyrządza według książki Marka Łebkowskiego "Najlepsze przepisy kuchni polskiej". Odkąd, przygotowując "Tytuł na widelcu 2", przeczytała "Płetwę rekina i syczuański pieprz", kuchnię chińską będzie poznawała przez przepisy Fuchsii Dunlop. Chciałaby kiedyś poznać Claudię Roden, autorkę fenomenalnych książek o kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej (Arabesque, New Book of Middle Eastern Food, The Book of Jewish Food). Wymyśliła i prowadzi serwisy www.gastronauci.pl oraz www.stoliczku.pl, dzięki któremu można zarezerwować stolik w restauracji przez internet. Opublikowała cztery książki kucharskie (m.in. "Kuchnię grecko-polską, polsko-grecką dla początkujących"). Interesuje się leczniczymi właściwościami naturalnych produktów spożywczych.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA