Vin d’Orange
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Przygotowanie:
Składniki:4 pomarańcze z uprawy ekologicznej
laska wanilii
2 szklanki cukru
3 szklanki wódki
3 butelki różowego wina lub wina Riesling
do podania:
kostki lodu
woda gazowana
Przygotowanie:
Umyte pomarańcze pokroić razem ze skórką w cienkie plasterki, wrzucić do dużego, szklanego słoika. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, wyjąć nasionka, wrzucić je razem ze strąkiem do pomarańczy. Dodać cukier i alkohol. Słoik szczelnie zamknąć, odstawić w ciemne, chłodne miejsce na przynajmniej 4 tygodnie. Przed podaniem odcedzić. Podawać z kostkami lodu i wodą gazowaną.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W