Omlet z krewetkami, kozim serem i zieleniną

Oceń przepis:
Składniki:
- łyżka oliwy
- 2 filiżanki młodego szpinaku albo jarmużu
- łyżeczka soli morskiej
- 2 duże ekologiczne jajka
- 2 łyżeczki mirin
- szczypta białego pieprzu
- 2 łyżki oliwy
- łyżka posiekanej dymki
- 2 łyżki posiekanych korzeni kolendry
- posiekany ząbek czosnku
- 4 ugotowane
- obrane
- pokrojone krewetki
- 2 łyżki liści kolendry
- 2 kromki chleba górskiego
- 2 łyżki koziego sera
- 1/3 filiżanki tamari wymieszane z dwiema łyżkami miodu
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Przez 30 sekund smażyć szpinak z czosnkiem na oliwie. Dodać sól. Jajka przyprawić mirin, solą i pieprzem. Przez kilka sekund smażyć dymkę, kolendrę i czosnek. Dodać połowę mieszanki jajecznej. Rozprowadzić masę na patelni. Ułożyć połowę krewetek. Posypać kolendrą. Złożyć omlet na pół. Zdjąć z patelni. Przygotować drugi omlet. Chleb posmarować serem. Na wierzchu ułożyć omlet. Skropić tamari i zwinąć. Pokroić pod kątem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W