Masło z orzechów laskowych
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:3 szklanki orzechów laskowych
½ łyżeczki soli
¾ szklanki oleju o neutralnym smaku
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Orzechy wysypać na blaszkę, wstawić do piekarnika, piec 15 minut. Następnie przesypać je na ściereczkę i pocierając zdjąć skórki. Wrzucić do robota kuchennego. Rozdrobnić, dodać sól. Miksować wlewając olej. Masło przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W