Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
480 ml soku z gujawy
1 pęczek estragonu
480 ml likieru z kwiatu dzikiego bzu (St. Germaine)
1 butelka szampana albo białego wina musującego
Przygotowanie:
Rozgnieć liście z pęczka estragonu. Wymieszaj z likierem, zostaw na co najmniej 2 godziny, aby nabrał aromatu, maksymalnie na całą noc. Odcedź płyn i wymieszaj z sokiem z gujawy. Napełnij płynem do połowy kieliszki do szampana. Dopełnij szampanem. Smacznego!
© 2012 Vanessa Cantave
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W