Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu

Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
4

Przygotowanie:


Składniki:
480 ml soku z gujawy
1 pęczek estragonu
480 ml likieru z kwiatu dzikiego bzu (St. Germaine)
1 butelka szampana albo białego wina musującego

Przygotowanie:
Rozgnieć liście z pęczka estragonu. Wymieszaj z likierem, zostaw na co najmniej 2 godziny, aby nabrał aromatu, maksymalnie na całą noc. Odcedź płyn i wymieszaj z sokiem z gujawy. Napełnij płynem do połowy kieliszki do szampana. Dopełnij szampanem. Smacznego!

© 2012 Vanessa Cantave


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA