Fooder
Sałata z malinami, bursztynem i winegretem do wiejskiego chleba

Sałata z malinami, bursztynem i winegretem do wiejskiego chleba

Składniki:

  • 1 pęczek liści młodej botwinki
  • 1 opakowanie liści młodego szpinaku
  • 200 g malin
  • 60 g cukru
  • 2 cebule dymki
  • 100 g sera Bursztyn
  • 100 g orzechów włoskich
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól
  • pieprz

Cukier skarmelizuj i polej karmelem orzechy, wstrząsając nimi. Wysyp wszystko na pergamin. Do słoika dodaj ocet, olej z bazylią i cytryną, zmiksowane maliny, miód, sól, pieprz. Słoik zakręć i wszystko energicznie wstrząśnij.

przepis wideo na fooder.pl

Pamiętaj, że przepis możesz dodać do swojego foodera