Fooder
Flądra z ogórkami i koprem

Flądra z ogórkami i koprem

Składniki:

  • 4 filety z flądry
  • 2 ogórki małosolne
  • sól
  • pieprz czarny
  • gałka muszkatołowa
  • koperek
  • szczypiorek
  • tarta bułka
  • 2 jajka
  • gałka muszkatołowa
  • olej Kujawski z bazylią


  • Sos:
  • 400 ml naturalnego, gęstego jogurtu
  • słoik marynowanych podgrzybków
  • kilka marynowanych kurek
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • natka pietruszki
  • szczypiorek

Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju na złoty kolor. Przygotuj sos. Jogurt połącz z grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do ryby.

przepis wideo na fooder.pl

Pamiętaj, że przepis możesz dodać do swojego foodera