Fooder
Dorsz z salsą brokułową

Dorsz z salsą brokułową

Składniki:

  • 300 g filetów z dorsza
  • ugotowany brokuł
  • czerwona cebula
  • łyżka kaparów
  • łyżka musztardy dijon
  • łyżka miódu
  • olej Kujawski z bazylią i cytryną
  • ocet winny do smaku
  • koperek

Dorsza przygotuj na pergaminie, wystarczy delikatnie go skropić olejem, posolić, posypać pieprzem i usmażyć. Brokuły posiekaj bardzo drobno, dodaj, kapary, pokrojoną drobno cebulę, koperek. Z musztardy, miodu i odrobiny octu przygotuj sos i dodaj do salsy. Dokładnie wymieszaj i podaj do dorsza. Na koniec skrop danie olejem Kujawskim z bazylią i cytryną.

przepis wideo na fooder.pl

Pamiętaj, że przepis możesz dodać do swojego foodera