Przygotowanie:
Składniki:
230 g solonego masła o temperaturze pokojowej
½ łyżeczki granulowanego czosnku
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki czarnego pieprzu
½ łyżeczki suszonej bazylii
½ łyżeczki majeranku
½ łyżeczki białego pieprzu
Przygotowanie:
Włóż miękkie masło do dużej miski, wsyp wszystkie suche przyprawy, wymieszaj i ucieraj mikserem ręcznym na wysokich obrotach, aż masło zmieni kolor i konsystencję. Ma się stać niemal białym i puszystym kremem. Przełóż do woreczka do wyciskania, nałóż końcówkę w kształcie gwiazdki, wyciskaj do małych miseczek.
Uwaga:
Dla frajdy możesz przeciąć na pół bochenek włoskiego chleba, posmarować masłem, owinąć w folię aluminiową, wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 260°C.
© 2012 Lucia Palmieri
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W