Meksykański dip fasolowy

Meksykański dip fasolowy
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
Trudność:
łatwe

Przygotowanie:



Składniki:
łyżka oliwy
posiekana cebula
2 pokrojone ząbki czosnku
łyżeczka uprażonego mielonego kminu
łyżka posiekanych łodyżek kolendry
1400 g czarnej fasoli z puszki
1-2 łyżki jalapeno
filiżanka rozgniecionego twardego tofu
pół filiżanki natki kolendry
sól
skórka i sok z limetki

Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na oliwie. Dodać czosnek, kmin i kolendrę. Podsmażyć i dodać fasolę, jalapeno, tofu i natkę kolendry. Smażyć mieszając. Zmiksować na gładką masę i przyprawić do smaku skórką i sokiem z limetki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA