Meksykański dip fasolowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 26)
- Trudność:
- łatwe
Przygotowanie:
Składniki:
łyżka oliwy
posiekana cebula
2 pokrojone ząbki czosnku
łyżeczka uprażonego mielonego kminu
łyżka posiekanych łodyżek kolendry
1400 g czarnej fasoli z puszki
1-2 łyżki jalapeno
filiżanka rozgniecionego twardego tofu
pół filiżanki natki kolendry
sól
skórka i sok z limetki
Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na oliwie. Dodać czosnek, kmin i kolendrę. Podsmażyć i dodać fasolę, jalapeno, tofu i natkę kolendry. Smażyć mieszając. Zmiksować na gładką masę i przyprawić do smaku skórką i sokiem z limetki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W