Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

(Le globe-cooker 2), seria dokumentalna, Francja, 2008, 5 x 52


Fred Chesneau, francuski podróżnik i amator dobrego jedzenia wyrusza w niezwykłą podróż, podczas której dotrze do najbardziej dzikich i ukrytych miejsc na świecie, aby skosztować oryginalne potrawy, podejrzeć w jaki sposób są przygotowywane, a przede wszystkim dobrze się bawić.

Po wyprawie do Indii, Brazylii, Tajlandii i Maroka przyszedł czas na kolejne destynacje. W II serii Globe-cookera widzowie wraz z Fredem odwiedzą Japonię, Meksyk, Wietnam, Madagaskar. Wyposażony w plecak i swój kuchenny niezbędnik, Fred przemierza Japonię, aby odkryć sekrety lokalnej kuchni. W kraju Kwitnącej Wiśni odwiedza Sapporo, gdzie próbuje doskonałych owoców morza, wyspę Honsiu, aby przekonać się jak smakuje najdroższy na świecie bio - ryż, w Noto pomaga miejscowym rybakom w przygotowaniach do Święta Jesieni, jego trasa nie omija też Tokio i Okinawy. Fred chce sprawdzić na czym polega sekret długowieczności Japończyków. Kontynuując swą podróż Globe-cooker trafia do Meksyku, gdzie zagłębia się w smaki, kulturę i historię kraju. Kuchnia meksykańska jest owocem niezliczonych wpływów, przepełniona aromatami, przyprawam. Odkrywa przed Fredem swoją różnorodność i oryginalność. Fred odwiedza najbardziej oddalone regiony, z których każdy może poszczycić się odrębnością kulinarną, próbuje mole poblano, nie odmawia sobie słynnego meksykańskiego trunku - tequilli. Kolejnym przystankiem w podróży jest Wietnam, a tu czeka na Freda słynna zupa Pho i oczywiście sajgonki. Fred zagłębia się w wiejskie regiony Wietnamu, podziwia uprawy ryżu, dociera też do Hanoi, gdzie chodniki na ulicach pełnią rolę kuchni i jadalni. Co czeka Freda w kolejnych etapach podróży, jakie smaki i przygody widzowie zobaczą w kolejnych odcinkach serii "Globe-cooker". gospodarz programu: Fred Chesneau

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA