Włoskie życie Sophie Grigson i M jak Mięso 8 - listopadowe kulinarne inspiracje w CANAL+ Kuchnia i CANAL+ online

6 listopada 2024

W listopadzie CANAL+ KUCHNIA zaprasza na smakowite premiery, które rozbudzą apetyty na nowe kulinarne doświadczenia. W programie "Włoskie życie Sophie Grigson" odkryjemy uroki włoskiej Apulii, gdzie Sophie zgłębia lokalne smaki i tradycje. Z kolei w "M jak Mięso 8" Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak pokażą przepisy na mięsne potrawy inspirowane kultowymi filmami i serialami - od spaghetti z "Ojca chrzestnego" po żeberka jak w "House of Cards".

Włoskie życie Sophie Grigson
Włoskie życie Sophie Grigson © 2022 Warner Bros. Discovery,Inc. or its subsidiaries and affiliates

Włoskie życie Sophie Grigson pierwszy odcinek już w serwisie CANAL+ online. Premiery kolejnych w niedziele o godz. 17:20 na CANAL+ KUCHNIA oraz następnego dnia w serwisie CANAL+ online.

Sophie Grigson jednego dnia zrezygnowała z Wielkiej Brytanii. Spakowała walizki, wsiadła w samochód i przeprowadziła się do Apulii. Rozpoczęła tam nowe życie, poznając nowych przyjaciół, ucząc się przyrządzania lokalnych potrwa i zwiedzając tę, często zaniedbaną, część Włoch.

Sophie osiedliła się w małym, historycznym miasteczku Cegilie Messapica. Kuchnia jest wielka pasją i przewodnikiem po świecie kobiety. Za jej pomocą odkrywa DNA wspaniałych włoskich miast i wsi, poznaje historie rodzin noszących ślady przeszłości, zaznajamia się z przyrodą i kulturą. Uczy się nowych lokalnych potraw i łączy tradycyjne dania z Apulii ze swoimi ulubionymi, angielskimi.

M JAK MIĘSO 8
M JAK MIĘSO 8 © CANAL+ Polska S.A.

M JAK MIĘSO 8 produkcja CANAL+, premiera na CANAL+ KUCHNIA 10.11 godz. 12:30, kolejne odcinki co niedziela i następnego dnia w serwisie CANAL+ online

Wspaniali prowadzący: Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak i najlepsze przepisy na mięsne potrawy! Ten sezon to doskonały przykład na to, jak popkultura może stać się w kuchni inspiracją do wyczarowania najlepszych dań, które zachwycą podniebienia nie tylko filmowych freaków.

Program tak się spodobał widzom, że CANAL+ KUCHNIA w listopadzie zaprasza już na 8. sezon własnej produkcji. Andrzej i Jurek to prawdziwi czarodzieje mięsiwa. Pokazują nie tylko jak przyrządzać fantastyczne dania, ale też uczą jakie mięso kupować oraz zdradzają tajniki jego właściwej obróbki w kuchni. A w tym sezonie przygotują potrawy inspirowane sławnymi serialami i filami. W menu zjadą się między innymi: makaron putanesca z filmu "Chłopcy z ferajny", spagetti z pulpetami rodem z "Ojca chrzestnego", czy żeberka Franka Uderwooda jak w "House of Cards". Palce lizać!

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-11-05

Naszła Cię ochota na koreańskie smaki? Premiera "Nie tylko kimchi" w CANAL+ online i na CANAL+ Kuchnia.

Myślisz, że koreańska kuchnia to głównie kimchi? Czas wyprowadzić cię z błędu. Sungmin Han i Jakub Tepper pokazują, że kulinaria Korei Południowej to...

Czytaj więcej

2024-10-14

Lifestylowy październik w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ, ABC GOTOWANIA, NIE TYLKO KIMCHI

W październiku CANAL+ KUCHNIA serwuje trzy wyjątkowe produkcje własne, które zabiorą widzów w kulinarną podróż pełną smaków i inspiracji. W "Jakubiak...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA