Lifestylowy październik w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ, ABC GOTOWANIA, NIE TYLKO KIMCHI
14 października 2024
W październiku CANAL+ KUCHNIA zaprasza na trzy wyjątkowe produkcje własne, które z pewnością zainspirują miłośników gotowania. Widzowie będą mogli śledzić kulinarną podróż w programie "Jakubiak rozgryza Maderę", gdzie Tomasz Jakubiak odkrywa smaki tej portugalskiej wyspy. Dla tych, którzy pragną doskonalić swoje umiejętności kucharskie, przygotowano nowe odcinki popularnego "ABC gotowania". Natomiast w programie "Nie tylko kimchi" zagłębimy się w fascynujący świat kuchni azjatyckiej, poznając jej mniej znane oblicza.
JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ © CANAL+ Polska S.A. 2024
JAKUBIAK ROZGRYZA MADERĘ ? nowe odcinki w każdą niedzielę od 6 października o 12:00 w CANAL+ KUCHNIA, a od poniedziałku w serwisie CANAL+ online.
Tomasz Jakubiak zaprasza na kulinarną podróż po Maderze, wyspie wiecznej wiosny, gdzie tradycyjne smaki spotykają się z zapierającymi dech widokami.
W tym sezonie Tomasz wyrusza na egzotyczną Maderę, pełną stromych klifów, górskich pejzaży i bujnych lasów. Madera to również kulinarne bogactwo: świeże ryby, owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znane na całym świecie wina. Tomasz odwiedzi lokalne restauracje i targi, odkrywając przed widzami wyjątkowe smaki tej portugalskiej wyspy.
ABC GOTOWANIA - KUCHNIA POLSKA 2 © CANAL+ Polska S.A. 2024
ABC GOTOWANIA - KUCHNIA POLSKA 2 ? nowe odcinki co sobotę od 12 października o 15:25 na CANAL+ KUCHNIA, a od niedzieli w serwisie CANAL+ online.
Marieta Marecka kontynuuje swoją przygodę z polską kuchnią, prezentując kultowe przepisy, takie jak placki z jabłkami, pulpeciki czy ogórki małosolne.
W nowym sezonie programu Marieta pokaże, jak przyrządzać tradycyjne polskie dania z łatwo dostępnych składników: pomidorów, jabłek, buraków, ryb, jajek czy wieprzowiny. Każdy odcinek to trzy wyjątkowe przepisy, inspirowane domowymi recepturami, w tym tymi od babci Mariety. Wśród dań znajdą się m.in. zasmażane buraczki, barszcz na wędzonce, pieczona łopatka czy klasyczny rosół.
NIE TYLKO KIMCHI © CANAL+ Polska S.A. 2024
NIE TYLKO KIMCHI - nowe odcinki co niedzielę od 26 października o 16:20 na CANAL+ KUCHNIA, a od poniedziałku w serwisie CANAL+ online.
Min i Kuba, polsko-koreańskie małżeństwo, zabiorą nas w fascynującą podróż po smakach Korei, odkrywając tajniki tej wyjątkowej kuchni.
Ona pochodzi z Korei, on z Polski - para, której drogi połączyły się pomimo odległości 8 tysięcy kilometrów. Razem, Min i Kuba, prowadzą restauracje i dzielą się pasją do koreańskich dań. W programie odkryją przed nami sekrety kuchni Korei i wprowadzą w podstawy azjatyckiej etykiety stołu, ucząc, jak przygotować autentyczne potrawy z tego regionu.