Lifestylowy wrzesień w CANAL+ online: David Rocco w zaciszu domowej kuchni, Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę, Kulinarne wędrówki Julie, Dzień dobry- śniadanie
12 września 2023
Wrzesień w CANAL+ online z pewnością wielu zainspiruje. CANAL+ KUCHNIA zaprezentuje najnowsze produkcje oryginalne - kolejne kulinarne podróże w JAKUBIAK ROZGRYZA TAJLANDIĘ I KAMBODŻĘ oraz DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE, w którym wyjątkowe propozycje na najważniejszy posiłek dnia zaprezentuje Martyna Chomacka.
DAVID ROCCO W ZACISZU DOMOWEJ KUCHNI © 2022 Rockhead Entertainment. All Right Reserved
DAVID ROCCO W ZACISZU DOMOWEJ KUCHNI, premiera 20.09, odcinki od poniedziałku do piątku o godz. 16:00 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
David Rocco, kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, jest znany widzom ze swoich kulinarnych wypraw do Włoch i Azji. Tym razem pokaże, co i jak gotuje we własnym domu, razem z rodziną i przyjaciółmi. Przedstawi widzom swoje ulubione potrawy z dzieciństwa oraz te zapamiętane z podróży. Dania, które najchętniej serwuje bliskim i znajomym. Proste, pyszne i ładnie podane.
JAKUBIAK ROZGRYZA TAJLANDIĘ I KAMBODŻĘ © CANAL+ Polska S.A. 2023
JAKUBIAK ROZGRYZA TAJLANDIĘ I KAMBODŻĘ, premiera 24.09, nowe odcinki co niedzielę o godz. 12:00 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Tym razem Tomasz Jakubiak zabierze nas do południowo-wschodniej Azji, pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów. Na kulinarnym szlaku Jakubiaka znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, oszałamiający bogactwem kuchni i bazarów. Tomasz dotrze do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec pojedzie do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, oraz miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.
KULINARNE WĘDRÓWKI JULIE © Troisi?me OEil Productions / JA Productions / 2020
KULINARNE WĘDRÓWKI JULIE, sezon 9, nowe odcinki od 25.09 od poniedziałku do piątku o godz. 18:00 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Julie Andrieu po raz kolejny wyrusza w drogę swoim czerwonym kabrioletem, aby spróbować ulubionych dań Francuzów z różnych regionów kraju. W trakcie swojej podróży po Francji przekona się, że ta sama popularna potrawa w każdym domu smakuje trochę inaczej. Pozna rozmaite patenty na przyrządzanie i doprawianie dań mięsnych, mącznych i warzywnych. Zajrzy na północ i południe kraju, m.in. do Île-de France, Normandii, Finist?re i na Korsykę. Pozna też ulubione dania pisarzy i artystów, m.in. Guya de Maupassanta, Honoré de Balzaca i Joséphine Baker.
DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE © CANAL+ Polska S.A.
DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE, premiera 30.09, nowe odcinki co sobotę o godz. 15:00 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
W programie poznamy Martynę Chomacką, która zaproponuje nam scenariusz na śniadanie, który będzie można zrealizować o każdej porze dnia. Z jej kulinarnymi pomysłami śniadanie można jeść, kiedy się chce i gdzie się chce. Martyna udowodni, że warto jest poświęcić kilka minut, a przy tym pozwolić sobie na odrobinę fantazji. W codziennym pośpiechu mało kto znajduje czas na skomplikowane posiłki, dlatego bohaterka programu zaprezentuje przepisy w wersji słodkiej i wytrawnej, ale zawsze szybkie i proste, których przygotowanie zajmie maksymalnie 20 minut.