Lifestylowy marzec w CANAL+ online - ABC Gotowania Kuchnia Turecka, Jamie Oliver jednogarnkowe cuda, Jakubiak rozgryza Wietnam
8 marca 2023
Wraz ze zbliżającą się wiosną CANAL+ Kuchnia zabierze swoich widzów w barwne i smakowite podróże. Tomasz Jakubiak wyruszy na wyprawę po Wietnamie, która będzie okazją do wielu kulinarnych odkryć i urozmaicenia jadłospisu. Z kolei Marieta Marecka w kolejnej odsłonie ABC GOTOWANIA, zdradzi tajniki kuchni tureckiej.
ABC GOTOWANIA - KUCHNIA TURECKA © CANAL+ Polska S.A. 2023
ABC GOTOWANIA - KUCHNIA TURECKA, seria kulinarna, premiera 4.03 o godz. 15:30 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Turcja to jeden z ulubionych wakacyjnych kierunków Polaków. Wielkim atutem tego kraju jest jego kuchnia, oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu, co udowodni Marieta, szykując m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
JAMIE OLIVER - JEDNOGARNKOWE CUDA © 2022 Jamie Oliver Enterprises Ltd
JAMIE OLIVER - JEDNOGARNKOWE CUDA, seria kulinarna, premiera 5.03 o godz. 15:30 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Pyszny posiłek dla całej rodziny, po którym nie ma sterty garnków do zmycia? Ledwie kilka składników, prosty przepis i krótki czas przygotowania? Jamie Oliver udowadnia, że to możliwe, serwując jednogarnkowe dania inspirowane różnymi kuchniami świata. Te potrawy bez trudu przyrządzisz we własnej kuchni, nie urabiając się po łokcie.
JAKUBIAK ROZGRYZA WIETNAM © 2022 CANAL+ Polska S.A. 2023
JAKUBIAK ROZGRYZA WIETNAM, seria kulinarna, premiera 12.03 o godz. 12:00 w CANAL+ KUCHNIA oraz w serwisie CANAL+ online.
Tym razem Tomasz Jakubiak zboczy z europejskiego szlaku i uda się znacznie dalej ? na poszukiwanie oryginalnych smaków Wietnamu. Odwiedzi Hanoi, by się przekonać, że pho to coś znacznie więcej niż zupa. Pozna uroki Sajgonu i bogactwo kuchni ulicznej, odwiedzi lokalne targi i wietnamskich górali. Będzie podpatrywał miejscowych kucharzy i przygotuje własne wersje popularnych potraw.