Hollywood w Kuchni+
9 listopada 2015
Brytyjczycy twierdzą, że niewiele jest tak dobrych rzeczy jak przepyszny steak&ale pie, czyli ciasto z gulaszem. Na pewno zgodzi się z tym znany i ceniony piekarz, Paul Hollywood. Jego najnowszy program „Wypieki i desery Paula Hollywooda” będzie można oglądać tylko w Kuchni+ już od piątku, 27 listopada, o 18:30.
Prowadzący to popularny w Wielkiej Brytanii piekarz. Widzowie Kuchni+ pamiętają go z programu „Chleby Paula Hollywooda”, w którym zabrał widzów w fascynującą podroż po świecie pieczywa. Hollywood prezentował w nim m.in klasyczny brytyjski chleb, kontynentalne odmiany chleba, tzw. flat bread oraz słodkie pieczywo i chleby wzbogacane rozmaitymi dodatkami.
Tym razem odkryje przed widzami inne rodzaje wypieków ze szczególnym wskazaniem na desery. W każdym odcinku zaprezentuje trzy przepisy. W programie będzie można zobaczyć tradycyjne brytyjskie potrawy zmodyfikowane przez Hollywooda, w tym m.in. placek z jabłkami czy placek z mięsem i ziemniakami. Nie zabraknie też bardziej urozmaiconych propozycji, jak dyniowo-imbirowy sernik czy Black Forest Trifle.
Paul Hollywood to jeden z najwybitniejszych brytyjskich piekarzy. Karierę zawodową zaczął już w wieku kilkunastu lat w piekarni swojego ojca. Następnie pracował na Cyprze, by potem wrócić na Wyspy i zacząć występować w telewizji. Znany jest przede wszystkim jako sędzia w brytyjskim programie reality "The Great British Bake Off". Miał też własną piekarnię w Aylesham, która zaopatrywała m.in. luksusowy dom towarowy Harrods.