Tylko miesiąc do końca głosowania w akcji „Kuchnia+ poleca”
7 sierpnia 2015
Blisko 9000 głosów i 2000 lokali z całego kraju zgłosili już w akcji „Kuchnia+ poleca” miłośnicy kulinariów i bywalcy restauracji. Jeszcze tylko do końca sierpnia można głosować na swoje ulubione miejsca, korzystając ze strony www.kuchniaplus.pl/poleca. Organizatorem akcji jest telewizja Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+.
Świerklaniec, Jankowice, Warszawa, Leszno, Katowice, Gostyń, Szczawnica, Kraków i Kielce – między innymi z tych miejscowości pochodzą restauracje, które na miesiąc przed końcem głosowania w pierwszym etapie akcji „Kuchnia+ poleca” miały największą liczbę PLUSÓW.
Wysokie oceny tych lokali wynikają ze sprawnych działań, podejmowanych przede wszystkim na portalach społecznościowych i swoich stronach internetowych. Oczywiście lista miejsc z największą liczbą PLUSÓW cały czas się zmienia, ale cieszy fakt, że są na niej zarówno lokale z Warszawy czy Poznania, jak i Gostynia czy Sandomierza – mówi Marta Szwakopf, dyrektor kanałów lifestyle’owych, dokumentalnych i dziecięcych nc+. Sezon urlopowy jeszcze trwa, a wakacje to znakomita okazja, żeby zjeść coś dobrego w zupełnie nowym miejscu i oczywiście polecić je na naszej stronie – dodaje Szwakopf.
Jeszcze do 31 sierpnia br. każdy pasjonat jedzenia na mieście może poprzez specjalny formularz na stronie www.kuchniaplus.pl/poleca zgłosić swój ulubiony lokal lub zagłosować na wcześniej polecony. Do drugiego etapu awansuje 48 z najwyższym wynikiem. Po 1 września zakwalifikowane w ten sposób restauracje zostaną odwiedzone przez tajemniczych klientów Kuchni+. 12 najwyżej ocenionych otrzyma na specjalnej gali dla dziennikarzy i gości specjalnych certyfikaty „Kuchnia+ poleca” i wiążące się z tym przywileje, czyli m.in. prezentację na antenie, stronie internetowej i fanpejdżu stacji.
To już druga edycja akcji. W pierwszej pasjonaci kulinariów zgłosili blisko 1400 restauracji, na które oddali około 14 000 głosów. Styczność z projektem w mediach społecznościowych miało niemal 900 tysięcy osób. Pierwsza edycja zakończyła się uroczysta galą, na której wręczono certyfikaty 13 restauracjom z całego kraju. Wiosną każda z nich była prezentowana co tydzień w specjalnym materiale w programie „cook news” na antenie stacji.