Ewa Chodakowska i Marieta Marecka – marzec w Kuchni+ należy do kobiet
23 lutego 2015
Ewa Chodakowska i Marieta Marecka wracają na antenę Kuchni+. Już od marca widzowie będą mogli obejrzeć premierowe odcinki produkcji własnych stacji: „Be Active. Ewa Chodakowska 2” i „ABC GOTOWANIA 4”. Z kolei na miłośników najświeższych informacji z branży kulinarnej i gastronomicznej czeka nowy sezon programu „cook news”.
Kuchnia+ na marzec przygotowała nowe sezony programów Ewy Chodakowskiej i Mariety Mareckiej. Obie prowadzące mają swoje bardzo oddane grupy widzów i fanów. Od 14 marca, w każdą sobotę o 11:00 stacja pokaże premierowo odcinki serii „Be Active. Ewa Chodakowska”. Podobnie jak w pierwszym sezonie, Ewa z pomocą swojego zespołu pokaże jak można być w formie, czerpiąc przy tym radość z życia i jedzenia.
- Aby żyć zdrowo nie potrzeba aż tak dużo. Kluczowa jest chęć. Jeśli mamy wolę, to wystarczy tylko włączyć Kuchnię+ w każdą sobotę rano i dostaniesz u nas pełny zestaw informacji o zdrowym trybie życia. Będą porady żywieniowe i ciekawe potrawy, w których przygotowaniu pomaga mi Tomek Woźniak. Nie zabraknie ćwiczeń, które można wykonywać samemu w domu, które przedstawię z Lefterisem. No i oczywiście będzie też dużo porad dietetycznych – mówi Ewa Chodakowska, najbardziej znana polska trenerka fitness.
Z kolei od 7 marca, w każdą sobotę o 17:00 przed telewizory zaprosi Marieta Marecka w czwartym sezonie „ABC GOTOWANIA”. Jest to produkcja Kuchni+ zajmująca wysokie miejsca w rankingu oglądalności kanału. W każdym odcinku prowadząca skupia się na jednym produkcie, przygotowując z niego potrawy, które każdy może zrobić we własnym domu, nawet przy niewielkich zdolnościach kulinarnych.
- W każdym odcinku zabieram początkujących pasjonatów gotowania w nowe rejony kulinarne, tym samym pomagając w doskonaleniu ich umiejętności. Mam nadzieję, że dla widzów będą to nowe doświadczenia, które pokażą, że kuchnia to miejsce absolutnie dla każdego, niezależnie od płci, wieku czy umiejętności. A żeby podsycić Wasz apetyt zdradzę, że w programie pokażemy m.in. jak zrobić konfiturę z czerwonej cebuli z żurawiną podaną na grzance z kozim serem, sałatkę z filecikami z pomarańczy i wędzoną piersią z kurczaka oraz wiele innych - mówi Marieta Marecka.
Po przerwie zimowej Kuchnia+ zaproponuje widzom kolejne odsłony „cook newsa”, jedynego w Polsce programu informacyjnego poświęconego branży kulinarnej i gastronomicznej. Premierowe odcinki widzowie zobaczą od 1 marca, w każdą sobotę o 17:05.
Produkcje własne kanału doceniała redakcja „Tele Tygodnia”, która w lutym 2015 roku przyznała stacji specjalną Telekamerę za dbałość o polskie lokalne tradycje prezentowane w swoich programach.
Marcową ramówkę uzupełnią programy znanych na całym świecie kucharzy. 18 marca o 21:00 wystartuje „Jamie & Jimmy Food Fight Club 2”. W drugim sezonie programu słynny Jamie Oliver i jego kolega ze szkoły Jimmy Doherty ugoszczą osobistości znane na całym świecie, w tym biegacza Usaina Bolta oraz aktorki Siennę Miller i Amandę Holden. Z kolei w „Doskonałym tercecie” (21.03, 21:00) trzej przyjaciele znanego widzom stacji Hugh Fearnley-Whittingstalla wyruszają w pięciotygodniową podróż przez Devon i Kornwalię be żadnych pieniędzy. 10 marca o 21:00 Kuchnia+ pokaże „Szczęście na talerzu”, serię prezentującą walczących o ekologiczną żywność szefów z Francji, Chin, Kalifornii, Benina i Tasmanii. Nie zabraknie także akcentu dokumentalnego. 2 marca o 22:00 widzowie zobaczą „Gotowane i surowe – kulinarna podróż po Tajwanie”.