Kuchnia+ i David Gaboriaud gotują w Europie
29 sierpnia 2014
Francja, Włochy, Hiszpania i Portugalia – te kraje odwiedzi znany szef kuchni David Gaboriaud w drugim sezonie „Davida w Europie”, produkcji własnej Kuchni+, kanału tematycznego z rodziny nc+. Nowe odcinki serii będzie można obejrzeć na antenie stacji od 2 października.
Młody polski szef kuchni francuskiego pochodzenia David Gaboriaud powraca w nowej odsłonie swojego programu. W każdy czwartek, od 2 października widzowie będą mogli obejrzeć premierowe odcinki „Davida w Europie 2”, produkcji własnej Kuchni+. W porównaniu do pierwszego sezonu format programu uległ zmianie. Tym razem nagrywany jest w kilku europejskich krajach. Prowadzący przedstawia kulturę kulinarną oraz atrakcje turystyczne: Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii. W każdym odcinku odwiedzi inne miejsce. Będą to m.in. Alpy, Liguria, Andaluzja czy Nicea i Lizbona.
W poszczególnych krajach David odwiedzi cztery lokacje, w których zaprezentuje znane mu miejsca lub warte odwiedzenia kawiarnie, gospodarstwa i restauracje. Przygotuje także dwie potrawy oparte na miejscowych produktach i przepisach. Uzupełnieniem programu będzie udział Davida wraz z poznanymi na miejscu osobami w rozmaitych aktywnościach: wspinaczce, jeździe na skuterach wodnych, degustacji wina czy biegach.
Seria składa się z 16 odcinków, po 4 na każdy z odwiedzanych krajów. Na zlecenie Kuchni+ program zrealizowało TV Working Kuby Bałdygi.