2. sezon „ABC GOTOWANIA” w marcu w kuchni+
6 lutego 2014
Na antenę kuchni+ powraca „ABC GOTOWANIA”, popularna wśród widzów produkcja własna kuchni+, autorskiego kanału platformy nc+. Drugi sezon prowadzonego przez Marietę Marecką programu będzie można obejrzeć już od 9 marca, w każdą niedzielę o 17:45.
„ABC GOTOWANIA” to autorska produkcja kuchni+ skierowana do początkujących miłośników gotowania. Program prowadzony przez Marietę Marecką w krótki i przystępny sposób prezentuje interesujące i praktyczne porady, z którymi powinien zapoznać się każdy amator domowego przyrządzania jedzenia. Program to wyjątkowy telewizyjny elementarz dla osób zaczynających przygodę z kuchnią.
Marieta Marecka to znana widzom kuchni+ uczestniczka i laureatka „Warsztatów smaku kuchni+”, która poprowadziła jeden z odcinków programu „Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze”.
- Panuje przekonanie, że gotowanie to niezwykle skomplikowana czynność. Jest to jedynie złudzenie, bo dużo dań można zrobić z niewielkim nakładem sił i czasu. I na takich właśnie przepisach skupiamy się w naszym programie. Chcemy zachęcić do gotowania tych, którzy do tej pory w kuchni jedynie siadali za stołem – mówi Marieta Marecka, prowadząca „ABC GOTOWANIA”.
Każdy z 12 odcinków poświęcony jest jednemu motywowi kulinarnemu. Widzowie poznają pomysły m.in. na kaszę, schab, placki, indyka, pierogi, wołowinę, pieczywo i dania fit.
Pierwszy sezon „ABC GOTOWANIA” cieszył się dużą popularnością widzów. Odcinek wyemitowany w niedzielę, 1 lutego osiągnął oglądalność powyżej 79 tysięcy, co dało mu 5. pozycję wśród najchętniej oglądanych tytułów w kuchni+ w historii platformy nc+.