„Jakubiak lokalnie 2” najchętniej oglądanym programem w historii kuchni+
25 września 2013
Ponad 97 tysięcy widzów zebrał przed telewizorami emitowany 18 września odcinek drugiego sezonu programu „Jakubiak lokalnie”. Jest to rekordowy wynik oglądalności w historii kuchni+.
„Jakubiak lokalnie 2” to najnowszy sezon produkcji własnej kuchni+. Drugi odcinek serii wyemitowany 18 września obejrzało 97 472 osób. Jednocześnie, w ubiegłym tygodniu (16-22.09) była to najchętniej oglądana produkcja lifestyle’owa spośród wszystkich tego typu programów emitowanych w ramach platformy nc+. Na sukces formatu wpływa postać szefa kuchni Tomasza Jakubiaka. Inny prowadzony przez niego program „Jakubiak w sezonie” z wynikiem 87 459 widzów znajduje się na trzeciej pozycji wśród najpopularniejszych pozycji w historii kuchni+.
- „Jakubiak lokalnie” stanowi równowagę dla zagranicznych programów prezentujących kuchnie innych krajów. Skupiamy się na lokalnych i sezonowych polskich produktach, w tym wędlinach, serach, warzywach i owocach. Widzowie szukają przepisów, do których składniki są łatwo dostępne w ich regionie i dają gwarancję świeżości – mówi Tomasz Jakubiak, prowadzący programu „Jakubiak lokalnie”.
W pierwszej dziesiątce najpopularniejszych programów wszech czasów w kuchni+ znajduje się także inna produkcja autorska stacji. Wyemitowany 2 lipca odcinek programu „Przez dziurkę od sera” obejrzało 78 576 osób.
- Wyniki oglądalności produkcji własnych potwierdzają słuszność naszej strategii polegającej na zwiększaniu udziału własnych formatów w naszej ramówce. Wiemy, że nasi widzowie szukają inspiracji nie tylko u cenionych na całym świecie szefów kuchni, jak Anthony Bourdain czy Jamie Oliver, ale też u najlepszych polskich ekspertów, do których należy Tomasz Jakubiak – mówi Joanna Albin, brand manager kanału kuchnia+.
„Przez dziurkę od sera 2” i „Jakubiaka lokalnie 2” premierowo można obejrzeć w każdą sobotę odpowiednio o 16:45 i 17:00.