Już 9. marca kanał zaprosi do wielkanocnego gotowania
23 stycznia 2013
Program „Jakubiak w sezonie: Wigilia” był najchętniej oglądaną pozycją kuchni+ w 2012 roku. Dlatego również podczas Świąt Wielkanocnych w domach widzów kuchni+ zagości Tomek Jakubiak, który podpowie jak sprawić, by świąteczne dania nie były nudne i jak je perfekcyjnie przyprawić. 9 marca stacja zaprasza na premierowy, specjalny odcinek „Jakubiak w sezonie: Wielkanoc”, w którym gwiazda kuchni+ zestawi tradycję z nowymi trendami kulinarnymi.
Wielkanoc to nie tylko ważne święto chrześcijańskie i istotny czas dla polskiej tradycji. To także święto smaków, moment, w którym polskie domy zaczynają intensywnie pachnieć drożdżową babą, domowym, długo gotowanym żurem, pieczonymi mięsami i tartym chrzanem. To właśnie Wielkanoc jest czasem, gdy przy kuchni, nad garnkami spotykają się pokolenia - babcie, matki, ojcowie, synowie i córki, by wspólnie dopieszczać smakowitą tradycję.
W wielkanocnym odcinku dowcipny Tomek Jakubiak próbuje malować pisanki, ale jajka pękają, a wydmuszki się rozsypują. Dlatego w specjalnym programie „Jakubiak w sezonie: Wielkanoc” kucharz skupi się na tej wielkanocnej pracy, która wychodzi mu najlepiej: na gotowaniu. Jakubiak stworzy propozycje świątecznej uczty dla rodziny czy przyjaciół. Zaprezentuje wielkanocne dania: pieczoną białą kiełbasę z warzywami w sosie chrzanowo-śmietanowym, barszcz biały oraz pasztet z kurczaka i pistacji z ćwikłą i sosem żurawinowo-chrzanowym.
Jakubiak w sezonie: Wielkanoc sobota, 9 marca 2013, godz. 14:30