Wielkanoc z czwartą edycją warsztatów smaku kuchni+
3 kwietnia 2012
Czwarta edycja „Warsztatów smaku kuchni+”, programy o symbolu Wielkiej Nocy – jajkach oraz dokument o gwiazdkach Michelina w Wielkanoc w kuchni+.
W Wielką Sobotę o 15:00 w kuchni+ rusza czwarta edycja „Warsztatów smaku kuchni+: po-smak świata z Gosią Molską”. Dwuodcinkowy program reality (premiera 2. części w sobotę 14 kwietnia) został zrealizowany podczas warsztatów kulinarnych poświęconych potrawom azjatyckim, prowadzonych przez podróżniczkę i dziennikarkę kulinarną Gosię Molską. W świąteczną sobotę wieczorem o 22:50, w ramach cyklu kuchnia+ food film fest stacja poleca także dokument „Trzy gwiazdki”, opowiadający o słynnych gwiazdkach Michelina, które są symbolem prestiżu, kulinarnej doskonałości oraz najwyższego kucharskiego kunsztu.
W świąteczną niedzielę w kuchni+ nie może zabraknąć programów o tradycyjnym symbolu Wielkiej Nocy – jajkach. Dokument „Wyhodowane z miłością” przybliży doświadczenia rodzin pracujących na ekologicznych fermach, zaś twórcy serii dokumentalnej „Fenomeny nowoczesnego świata” pokażą jajko jako produkt żywnościowy, łączący się z rozwojem technologii i przemysłu. Jak w praktyce wykorzystać jajka w kuchni zaprezentuje natomiast Jamie Oliver w programie „Jamie w domu II”. Dopełnieniem wielkanocnej opowieści o jajkach będzie poświęcony hodowli kur odcinek „Opowieści z River Cottage”, który kuchnia+ pokaże w lany poniedziałek.
Wielkanoc w kuchni+: Premiera: „Warsztaty smaku kuchni+: po-smak świata z Gosią Molską”, sobota, 7 kwietnia, 15:00 „Trzy gwiazdki”, sobota, 7 kwietnia, 22:50 „Wyhodowane z miłością”, niedziela, 8 kwietnia, 14:00 „Fenomeny nowoczesnego świata”, niedziela, 8 kwietnia, 16:00 „Jamie w domu II”, niedziela, 8 kwietnia, 18:35 „Opowieści z River Cottage”, poniedziałek, 9 kwietnia, 15:20