Rusza druga edycja "Warsztatów smaku kuchni+", które poprowadzi Adam Chrząstowski
16 grudnia 2011
kuchnia+ organizuje drugą edycję „Warsztatów smaku kuchni+”, które odbędą się w dniach 14-15 stycznia 2012 roku w Warszawie.
Szkolenie poświęcone kuchni polskiej poprowadzi Adam Chrząstowski, szef kuchni i restaurator, znany z autorskich programów kuchni+ „Adam w sieci: patenty i triki”, „Adam po pracy” oraz „Adam na lato”. „Warsztaty smaku kuchni+” to projekt łączący konkurs dla widzów, naukę gotowania pod okiem polskich gwiazd kulinariów i występ w najnowszym reality show stacji. Relację z pierwszych warsztatów, podczas których Tomasz Jakubiak uczył przyrządzania potraw z ryb będzie można zobaczyć na antenie kuchni+ już 25 grudnia o godz. 18:15. Druga edycja konkursu na autorski przepis rozpocznie się już 19 grudnia 2011 i potrwa do 1 stycznia 2012. Spośród nadesłanych propozycji jury kuchni+ wybierze 10 najciekawszych potraw. Lista laureatów zostanie ogłoszona 4 stycznia 2012 na stronie www.kuchniaplus.pl. Autorzy wybranych przepisów zostaną zaproszeni na warsztaty z Adamem Chrząstowskim. Specjalista od nowoczesnej kuchni polskiej pokaże jak przygotowywać dziczyznę.
W trakcie profesjonalnego szkolenia, które odbędzie się w dniach 14-15 stycznia 2012 w Warszawie uczestnicy zaprezentują swoje umiejętności kulinarne przed kamerą kuchni+. Program „Warsztaty smaku: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim” zostanie wyemitowany w sobotę 28 stycznia 2012 o godzinie 15:00. Wszyscy uczestnicy otrzymają od kuchni+ prezenty przydatne w dalszym rozwijaniu gastronomicznych zainteresowań.