Start Kuchnia+ HD - weekend specjalny
28 października 2011
11 listopada rusza emisja w wysokiej rozdzielczości kanału Kuchnia+. Z tej okazji stacja przygotowała dla swoich widzów specjalny program na weekend 11-13 listopada.
Wraz z uruchomieniem wersji HD, na antenie pojawi się nowa nazwa i logotyp stacji opatrzone znakiem „+”, jako symbolem jakości i przynależności do rodziny kanałów produkowanych przez CANAL+ Cyfrowy, w tym CANAL+ oraz do platformy CYFRA+.
W ramach specjalnego weekendu, dla miłośników łakoci Kuchnia+ HD przygotowała dwa nowe programy: „Martha piecze” (od 11/11 od poniedziałku do piątku o 18:55) - serię poświęconą w całości deserom, którą prowadzi najsłynniejsza amerykańska gospodyni domowa, Martha Stewart oraz „Top Chef: desery” (od 11/11 od poniedziałku do piątku o 20:30) - najsłodszą z serii popularnego reality, w którym 12 osób walczy o prestiżowy tytuł Top Chef. Z kolei sympatyczny i popularny Jamie Oliver w swoim najnowszym programie „Rybna kolacja Jamiego” dzieli się z widzami doświadczeniem i radami, chcąc zachęcić do wykorzystywania w kuchni ryb i owoców morza (11/11 piątek godzina 22:00). „Dwóch łakomych Włochów” (od 12/11 w sobotę o 22:00) to seria nie tylko o gotowaniu. Pełni humoru i ciepła szefowie kuchni - Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo z wrodzoną sobie południową pasją opowiadają o włoskich specjałach, swoich rodakach, historii Italii i pięknie tamtejszego krajobrazu.
W ramach cyklu Kuchnia+ Food Film Fest, w piątek, 11 listopada o 23:00 stacja pokaże „Historię Zażartego Pete’a” - łapiącą za serce, oryginalną i ironiczną historię Pete’a Czerwinskiego, Kanadyjczyka polskiego pochodzenia, który bierze udział w zawodach jedzenia na czas. Zaś w sobotę, 12 listopada, o 23:00 widzowie zobaczą jeden z hitów tegorocznego Kuchnia+ Food Film Fest – „Farmę na ciężarówce”. Bohaterowie filmu przekształcili starą ciężarówkę w mobilną minifarmę i wyruszyli z rodzinnego Brooklynu w podróż po całym Nowym Jorku. Ich pomysł znalazł wielu naśladowców i zapoczątkował ruch społeczny, promujący nietypowe uprawy ekologicznej żywności.