Wydarzenia specjalne 3. Kuchnia+ Food Film Fest

12 października 2011

Slowfoodowe śniadanie w znakomitym towarzystwie, warsztaty kulinarne dla dzieci, kiermasz oraz uroczysta kolacja – oto wyjątkowe wydarzenia, które organizatorzy 3. Kuchnia+ Food Film Fest przygotowali dla uczestników przeglądu.

Organizowany przez kanał kulinarny Kuchnia+ przegląd rusza w piątek, 21 października w warszawskim kinie Kultura oraz poznańskiej Muzie. Na uczestników imprezy czeka większa niż w latach ubiegłych liczba filmów. Wśród 13 pokazywanych w tym roku produkcji znajdują się 2 filmy fabularne oraz 11 dokumentalnych z całego świata.

Podczas 3. Kuchnia+ Food Film Fest, oprócz pokazów filmowych i dyskusji z bohaterami i twórcami filmów, ekspertami oraz szefami kuchni, nie zabraknie także wydarzeń specjalnych. Przez cały czas trwania przeglądu w dniach 21-23 października przed warszawskim kinem Kultura i w poznańskiej Muzie czynny będzie Smakowity Kiermasz. Kupić będzie można książki o tematyce kulinarnej, w tym m.in. „Tost. Historia chłopięcego głodu” Nigela Slatera, której ekranizacja pokazywana będzie na przeglądzie, a także smakołyki przygotowane przez restauracje Bezgraniczna i Bagno Food & Wine.

W sobotę, 22 października o godzinie 11:00 w Warszawie odbędzie się Slowfoodowe Śniadanie w Arkadach Kubickiego, a w Poznaniu Slowfoodowe Śniadanie w Muzeum Archeologicznym. Będzie to okazja by w doborowym towarzystwie, przy jedzeniu od lokalnych producentów, porozmawiać o idei slow food.

W niedzielę 23 października, również o godzinie 11:00 odbędą się dziecięce warsztaty kulinarne, których częścią będzie pokaz filmu „Elisha wśród kakaowych drzew”. W warszawskim Skwerze będą to Slowfoodowe Warsztaty Kulinarne Dla Dzieci, a w poznańskim kinie Muza młodzi widzowie będą mogli uczestniczyć w Dziecięcych Warsztatach Smaku. Imprezy pozwolą dzieciom i młodzieży na udział w przygotowywaniu i smakowaniu rozmaitych potraw, w tym także tych związanych z tematyką filmu.

Ostatnią atrakcją przeglądu będzie inspirowana filmem „Tost. Historia chłopięcego głodu”, zamykająca 3. Kuchnia+ Food Film Fest, uroczysta Filmowa Kolacja. W towarzystwie gości specjalnych można będzie skosztować potraw przygotowanych przez wybitnych szefów kuchni znanych z anteny Kuchni+. Kolację w warszawskim Skwerze przygotuje bohater serii „Jakubiak w sezonie” Tomasz Jakubiak, a w poznańskiej restauracji Toga Adam Chrząstowski, gospodarz programu „Adam w sieci: patenty i triki”. Na ucztę organizatorzy zapraszają bezpośrednio po pokazie filmu „Tost. Historia chłopięcego głodu”.

Bilety na Slowfoodowe Śniadanie w cenie 25 zł (15 zł dla członków Slow Food) oraz niedzielne imprezy dla dzieci w cenie 12 zł od osoby (pokaz filmu wliczony w cenę) do kupienia w kasach poznańskiego kina Muza. Natomiast bilety na Filmową Kolację w cenie 112 zł (pokaz filmu wliczony w cenę) można nabyć w kasach kina Kultura w Warszawie oraz w kinie Muza w Poznaniu. Ponadto bilety na wszystkie wydarzenia będą do nabycia na portalu eBilet.pl

ADRESY:

Warszawa:
Kino Kultura – ul. Krakowskie Przedmieście 21/23
Zamek Królewski – Arkady Kubickiego – pl. Zamkowy 4
SKWER (filia Centrum Artystycznego Fabryka Trzciny) – ul. Krakowskie Przedmieście 60a, Skwer Hoovera

Poznań:
Kino Muza – ul. Św. Marcin 30
Muzeum Archeologiczne – ul. Wodna 27
Restauracja Toga – Plac Wolności 13

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-11-06

Włoskie życie Sophie Grigson i M jak Mięso 8 - listopadowe kulinarne inspiracje w CANAL+ Kuchnia i CANAL+ online

W listopadzie CANAL+ KUCHNIA zaprasza na smakowite premiery, które rozbudzą apetyty na nowe kulinarne doświadczenia. W programie "Włoskie życie Sophie...

Czytaj więcej

2024-11-05

Naszła Cię ochota na koreańskie smaki? Premiera "Nie tylko kimchi" w CANAL+ online i na CANAL+ Kuchnia.

Myślisz, że koreańska kuchnia to głównie kimchi? Czas wyprowadzić cię z błędu. Sungmin Han i Jakub Tepper pokazują, że kulinaria Korei Południowej to...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA