"Kuroniowie rozgryzają" - nowość na Kuchni.tv
3 marca 2010
Jaki jest najstarszy przepis zapisany w języku polskim? Co jest w zupie „kuroniówce”? Kim był Carpaccio i skąd się wzięły kotlety Pożarskiego? Jan i Jakub Kuroniowie, w swoim pierwszym programie kulinarnym, wyruszają na spotkanie z historią potraw europejskich.
Jan i Jakub Kuroniowie, synowie Macieja Kuronia, przedstawiają w swoim programie kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków. Przygotują najsłynniejsze potrawy stworzone ku czci znanych postaci lub zainspirowane ich gustem oraz dania, które przeszły do historii sztuki kulinarnej dzięki filmowi i literaturze. W programie widzowie dowiedzą się, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w czasach wielkich generałów i sławnych artystów. Gospodarze programu sprawdzą, co kryje się za nazwami najsłynniejszych potraw świata: wołowiny Esterhazego, Boeuf Strogonowa, kotletów Pożarskiego, lodów Melba, gruszek Piękna Helena. Program będzie można oglądać na antenie Kuchni.tv od 27 marca, w soboty o godzinie 14:35.
Wejście programu na antenę Kuchni.tv będzie wspierać kampania programowa w telewizji, prasie, radiu i internecie. Reklamy prasowe pojawia się w marcu m.in. w Przyjaciółce, Party i Gazecie Telewizyjnej. Zaplanowana jest szeroko zakrojona kampania ePR, którą przygotowała agencja reklamowa Intelligent Decisions Training Company.