The Best Chef Rising Star 2017
19 lipca 2017
28 lipca, w piątkowy wieczór o godz. 19 ? po raz pierwszy w Studio Qulinarne Restaurant & Cocktail Bar zwycięzca prestiżowej nagrody The Best Chef Rising Star 2017 ? Rafał Koziorzemski (Biały Królik, Gdynia) przygotuje swoją autorską kolację. Jego talent kulinarny doceniony został przez wybitne międzynarodowe jury, w skład którego wchodził m.in. Wojciech Modest Amaro (*, Atelier Amaro) czy Stephane Buron (**, Le Chabichou).
Rafał Koziorzemski wraz z Ziemowitem Owczarzem (szef kuchni restauracji Studio Qulinarne) przygotuje wyjątkowe menu degustacyjne składającą się z 7 dań wzbogaconego przekąskami: amuse bouche, pre-dessert oraz petit fours. Sommelierzy zadbają o odpowiednio dobrane do dań wina, które podkreślą wspaniałe smaki potraw.
Studio Qulinarne, to restauracja znajdująca się na krakowskim Kazimierzu, w zabytkowym garażu autobusowym. To miejsce nietuzinkowe, gdzie wyśmienita kuchnia idealnie współgra ze stylowym wnętrzem, nagrodzone m.in. dwoma kompletami sztućców Michelin oraz dwiema czapkami kucharskimi Gault & Millau.
Menu Kolacja 28.07.2017
Rafał Koziorzemski | Ziemowit Owczarz
amuse bouche
śledź/ koperek /maślanka
sarna/ wędzony twaróg /burak
cebula/ czarnuszka /popiół
turbot/ śmietana /kawior
królik/ seler /jabłko
predessert
czekolada / cytryna /estragon
truskawka/ szparagi /masło
petitfours
Organizatorami wydarzenia są Cristian Gadau, z The Best Chef oraz Kasia Grüning, właścicielka restauracji Studio Qulinarne Restaurant & Cocktail Bar.
Cena:
menu degustacyjne dań: 230 zł/ osobę
menu degustacyjne win: 240 zł/ osobę
Rezerwacje: [email protected]; +48 12 430 69 14