Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny
17 lipca 2013
Nakładem Wydawnictwa Pascal ukazała się książka "Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny". Matthew Fort zabiera czytelników w fascynującą podróż po Sycylii. kuchnia+ jest patronem medialnym książki.
Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiadł za kierownicą kultowej Vespy.Tym razem, wiedziony wspomnieniami, wyruszył odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że "zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".
Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie przygotowywanej czekoladzie z Modici. Jeśli jednak twój apetyt nie będzie zaspokojony, nie martw się, znajdziesz w książce ponad 50 smakowitych przepisów! No i nie musisz, jak autor, obawiać się groźnej mafii. Zatem weź głęboki oddech i przygotuj się na niezwykłą mieszankę smaków!