Makaron Mamma Mia! już w Polsce
16 lipca 2013
Na polskim rynku pojawił się nowy makaron - Mamma Mia! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki wytwarzane w 100% z pszenicy durum zainspirują Was do przygotowania wielu pysznych potraw.
Włoska kuchnia w pełni zasłużenie uważana jest za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Z czym najbardziej się nam kojarzy? Oczywiście z wyśmienitym makaronem, który Włosi spożywają aż w 350 rodzajach!
Makaron Mamma Mia! produkowany we Włoszech jest efektem połączenia wysokiej jakości składników, doświadczenia i prawdziwej pasji. Jego szczególna jakość i smak to zasługa mąki wytwarzanej z pszenicy durum, która pod wieloma względami bije na głowę zwykłą pszenicę. Makaron Mamma Mia! 100% durum nie klei się i bardzo łatwo go przygotować. Ugotowany al dente jest sprężysty i lekko twardy: miękki z zewnątrz, o delikatnie wyczuwalnym rdzeniu. Gotowanie może być świetną zabawą - Włosi doskonale wiedzą, jak czerpać z tego pozytywną energię, która przekłada się na wysoką jakość i doskonały smak potraw. Dzięki makaronom Mamma Mia! każdy będzie mógł poczuć się w kuchni jak prawdziwy Włoch. Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki mogą być podstawą do przygotowania wielu znakomitych potraw.