Magazyn KUCHNIA w czerwcu

8 czerwca 2012

W najnowszym wydaniu Magazynu KUCHNIA odkryjemy różnorodne przepisy z wykorzystaniem truskawek i szparagów. Poznamy ciekawe przepisy, które każdy kibic może przygotować w przerwie meczowej. Natomiast zwolennicy natury i dzikiej kuchni dowiedzą się jakie potrawy można przyrządzić z dzikich jadalnych roślin. Zdradzi je Łukasz Łuczaj - etnobotanik, znany widzom kuchni+ z programu "Dzika kuchnia Łukasza Łuczaja".

Czerwiec upływa nam pod znakiem EURO 2012. Redakcja magazynu KUCHNIA również pomyślała o kibicach. Tomasz Leśniak, szef kuchni polskiej reprezentacji, a także współprowadzący program emitowany na antenie kuchni+ "Spalony?", przedstawi kilka prostych i pysznych przekąsek, które w łatwy sposób można przygotować w przerwie meczowej.

Tym razem, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera” zdradzi przepisy na letnią, grillową imprezę. W tym numerze przyrządzi wołowinę w ziołach z rukolą i pikantną salsą paprykową, koktajl campari orange, sałatkę na ciepło a la caponata i ziołowe podpłomyki.

Zwolennicy natury i dzikiej kuchni, a także potraw i składników zaskakujących i zapomnianych, dowiedzą się jakie dania można przyrządzić z dzikich jadalnych roślin. Zdradzi je Łukasz Łuczaj - etnobotanik, znany widzom kuchni+ z programu "Dzika kuchnia Łukasza Łuczaja". Poznanamy przepisy na smażone warzywa z rokitnikiem, liście babki smażone w cieście czy korzeń łopianu po japońsku.

W cyklu poświęconym klasyce kuchni francuskiej, Małgorzata Marchewka zaprezentuje przepis na parfait aux fraises des bois - delikatny krem poziomkowy. Tessa Caponi-Borawska zaprezentuje przepisy z kuchni włoskiej z zieleniną w roli głównej: zupę minestrone, toskański sos pomidorowy, ryż z zielonym groszkiem.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

Festiwal Feta we Wrocławiu

7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie, odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety - Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok te...

Czytaj więcej

Wielka Uczta Warszawska powraca!

Wielka Uczta to nowy sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! Wielosmakowa uczta połączona z kulinarnym...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA