Lipcowo-sierpniowe wydanie magazynu Food Service
20 lipca 2012
W sprzedaży ukazało się już lipcowo-sierpniowe wydanie branżowego magazynu Food Service. W numerze tematy związane z branżą kulinarną, najważniejsze wydarzenia miesiąca oraz znane postaci ze świata kuchni.
Adam Chrząstowski - znany widzom kuchni+ m.in. z programu "Adam w sieci: patenty i triki" - w swojej rubryce "Księga skarg i wniosków" opowie o swoich spostrzerzeniach na temat rozwijącego się w Polsce serowarstwa i ruchu Slow Food, który z coraz większym zaangażowaniem promuje polskie sery zagrodowe. Wspomina także o promowaniu i inwestowaniu w polskie produkty i wykorzystywaniu ich w kulinariach. "Polskich produktów wstydzić się nie musimy" - pisze Adam Chrząstowski.
Z numeru dowiemy się więcej na temat wydarzenia "Cook It Raw", na którym spotykają się światowej sławy szefowie kuchni z lokalnymi producentami żywności. Do tej pory te spotkania odbyły się w Japonii, Włoszech i Danii. W tym roku zaszczyt goszczenia największych sław kulinarnych na świecie przypada Polsce, a konkretnie Suwalszczyźnie. O wyborze miejsca, specyfice tego wydarzenia i celom jakie temu spotkaniu przyświecają opowie Wojciech Modest Amaro - widzom kuchni+ znany m.in. z programu "Kuchnia polska XXI wieku".
Ponadto w numerze, wywiad z Pawłem Oszczykiem - jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce, obecnie szefem kuchni w restauracji La Rotisserie w Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie. W wywiadzie opowiada o swojej drodze na szczyt, doświadczeniu i o tym czym jest dla niego wyrafinowana kuchnia.