Grzyby! Kulinarna Akcja Bezpośrednia!
17 listopada 2012
Warszawskie convivium Slow Food organizuje w sobotę 24 listopada jesienną edycję Kulinarnej Akcji Bezpośredniej, której bohaterem będą grzyby. Spotkanie rozpocznie się o godz. 11 w Qchni Artystycznej na Zamku Ujazdowskim.
Kulinarna Akcja Bezpośrednia to cykliczne wydarzenie o charakterze kulinarno-edukacyjnym podczas którego producenci, rolnicy, eksperci, dziennikarze oraz kucharze dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. W sobotę o grzybach opowiedzą Marta Wrzosek z Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, restaurator Marcin Kręglicki, prezes Las-Bór Waldemar Tomaszewski oraz Piotr Adamczewski, dziennikarz i znawca kulinariów.
Bezpośrednio po spotkaniu będzie można uczestniczyć w grzybowym kiermaszu. To nie dość grzybowych atrakcji! Tego samego dnia, w KINO.LAB na Zamku Ujazdowskim, odbędzie się pokaz filmu „Tam, gdzie rosną grzyby” Jasona Cortlunda i Julii Halperin (USA/Polska 2012), który zainspirował warszawskich slowfoodowców. Seanse odbędą się o godz. 14:00 (tuż po KAB) oraz 19:20. Bilet na wybrany seans w cenie 10 zł (!) - tylko dla uczestników Kulinarnej Akcji Bezpośredniej.
Film, który niedawno miał swoją premierę we Wrocławiu podczas American Film Festival od 30 listopada będzie pokazywany w kinach studyjnych w całej Polsce.
Termin: sobota 24 listopada, godzina 11.00
Miejsce: Restauracja Qchnia Artystyczna w Zamku Ujazdowskim,
ul. Jazdów 2 w Warszawie (dojazd ulicą na tyłach Placu na Rozdrożu, parking przy
Centrum Sztuki Współczesnej w Zamku Ujazdowskim)
Wstęp: 10 zł, Członkowie Slow Food - 5 zł
UWAGA FILM – tuż po KAB przedpremierowy seans filmu „Tam, gdzie rosną grzyby”, nad którym Slow Food Warszawa objęło oficjalny patronat.
Termin: godz. 14:00 (tuż po KAB) oraz 19:20
Miejsce: KINO.LAB w Zamku Ujazdowskim