Czerwcowo-sierpniowe wydanie magazynu FOOD&FRIENDS już w kioskach.
18 czerwca 2012
W sprzedaży ukazał się kolejny numer magazynu FOOD & FRIENDS. Tematem przewodnim tego wydania jest lato, a zwłaszcza przepyszne letnie potrawy.
Sezon grillowy w pełni, więc również w czerwcowym wydaniu Magazynu FOOD & FRIENDS nie zabraknie smakowitych przepisów na dania z grilla. Wśród nich m.in: szaszłyki z sałatką z moreli, grillowane żeberka z klasycznym sosem BBQ, czy wykwintne omułki z grilla. Poznamy letnie dania w wydaniu skandynawskim oraz polskim.
Z działu poświęconemu kulinarnemu off roadowi, dowiemy się więcej o Suwalszczyźnie. Poznamy lokalnych producentów żywności m.in. serowarów, którzy tworzą doskonałe sery zagrodowe i wyjątkowe miejsca w dolinie Biebrzy. Marcin Budynek – znany polski szef kuchni - „rezydent” augustowskiego hotelu Warszawa - zademonstruje dania wywodzące się z polskiej tradycji. Zdradzi m.in. przepis na pyszne sielawy panierowane z chrupiącym kindziukiem.
Redakcja magazynu wraz ze swoimi wysłannikami wybrała się także do Gruzji - kolebki winiarstwa, a przede wszystkim prawdziwych mistrzów biesiadowania. W wyprawie brał udział znany widzom kuchni+ Tomasz Jakubiak, który zgłebiał tajniki gruzińskich potraw. Z artykułu dowiemy się wiele na temat tamtejszej bogatej i bardzo inspirującej kuchni, a także o produktach, których w żadnej innej kuchni światowej nie znajdziemy.