20. edycja Dni Belgijskich
21 listopada 2018
W dniach 19-26 listopada w Warszawie odbywa się 20. edycja Dni Belgijskich. To przedsięwzięcie organizowane przez Belgijską Izbę Gospodarczą ma na celu umocnienie dobrych stosunków pomiędzy Polską a Belgią. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.
W dniach 19-26 listopada w Warszawie odbywa się 20. edycja Dni Belgijskich. To przedsięwzięcie organizowane przez Belgijską Izbę Gospodarczą ma na celu umocnienie dobrych stosunków pomiędzy Polską a Belgią. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.
Cykl spotkań otworzyło wydarzenie kulinarno-networkingowe Smaki Belgii. To unikalna okazja spróbowania belgijskich specjałów, takich jak małże, frytki, belgijska czekolada czy światowej sławy piwo warzone w Belgii. Jedną z atrakcji wieczoru były warsztaty kulinarne prowadzone przez wybitnego szefa kuchni – Mikołaja Reya, którego pokochali widzowie programu MasterChef. Co więcej, spotkanie miało miejsce w wyjątkowej przestrzeni Smolna 8 Studio z fantastycznym widokiem na panoramę Warszawy. W spotkaniu uczestniczył Ambasador Królestwa Belgii, Jego Ekscelencja Luc Jacobs.