Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Widelcem po mapie
Kuchnia+ zaprasza na kulinarną podróż po Polsce. Z pomocą naszych widzów i internautów chcemy stworzyć nową, gastronomiczną mapę kraju. Nasi prowadzący odwiedzą zgłoszone przez Was lokale, by spróbować serwowanych tam potraw i przyznać im rekomendację. Albo nie przyznawać, jeśli menu okaże się jednak poniżej oczekiwań.
Zobacz polecane przez Kuchnię+ lokale
W dwóch pierwszych sezonach programu w role ekspertów wcielili się: szef kuchni Aleksander Baron oraz Damian Kordas, vloger i najmłodszy MasterChef. Kierując się rekomendacjami widzów sprawdzili, gdzie można zjeść ulubione potrawy Polaków w najlepszym wydaniu. Testowali m.in. pierogi, naleśniki, gołąbki, schabowe i golonkę, a także sushi, zupę pho, zapiekanki i kebaby. Nie ominęli też słodkich rekomendacji, smakując rzemieślnicze lody, domową szarlotkę i fantazyjne serniki. Odwiedzili zarówno lokale w dużych miastach, jak i te położone na uboczu lub w miejscach chętnie odwiedzanych przez wczasowiczów. Na naszej kulinarnej mapie kraju zaznaczyli wiele punków, w których warto zjeść. A już wkrótce dodamy kolejne!
W trzecim sezonie programu w Damianowi Kordasowi w kulinarnej podróży towarzyszyć będzie Jagna Niedzielska, znana widzom Kuchni+ z programu „Bez reszty. Kuchnia Zero Waste”. Na Wasze rekomendacje czekamy na fanpage'u Kuchni+ na Facebooku. Po premierze każdego z odcinków prowadzący zaproszą widzów do dyskusji o lokalach pokazanych w programie.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź