Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

(Top Chef Masters 2), seria reality, USA, 2010, 10 x 60


Twórcy programu po nakręceniu "Top Chef" postanowili podgrzać atmosferę w kuchni, zapraszając do udziału w reality show "Top Chef: mistrzowie" cenionych i znanych na całym świecie szefów kuchni. W drugiej serii w szranki stanie 22 mistrzów noża i patelni.

Uczestnicy staną ze sobą oko w oko przy kuchennym blacie, będą obierać, siekać, ubijać, ucierać, piec, gotować i smażyć rywalizując o tytuł "Top Chef" i nagrodę pieniężną - 100 000 dolarów, która zostanie przekazana na cel charytatywny. W pierwszych 4 odcinkach szefowie kuchni podzieleni na zespoły będą eliminować się w grupach do momentu, aż w każdej grupie zostaną tylko dwie osoby, która będą miały szansę powalczyć o główną nagrodę. W następnych 6 odcinkach po kolei będą eliminowani kolejni uczestnicy, aż do wielkiego finału. W programie wzięli udział szefowie kuchni znanych restauracji z całych Stanów Zjednoczonych. W każdym odcinku zmierzą się z 2 konkurencjami, które sprawdzą ich umiejętności, ale także kreatywność i łatwość radzenia sobie z trudnościami i... egzotycznymi składnikami. Przygotowane dania będą próbowane i oceniane przez jury i krytyków kulinarnych. Gospodynią programu jest Kelly Choi, dziennikarka kulinarna, producentka i gospodyni cotygodniowego programu "Eat Out NY", autorka książki "The 20 Most Delicious Dishes in New York", była modelka. Pierwszym z jurorów jest Gael Greene, znana krytyczka kulinarna New York Magazine, felietonistka, autorka takich bestsellerów jak "Everything You Always Wanted To Know About Ice Cream But Were Too Fat To Ask", "The Mafia Guide to Dining Out" oraz "Nobody Knows the Truffles I've Seen". W jury znalazł się również brytyjski dziennikarz Jay Rayner, piszący o restauracjach do takich tytułów, jak GQ, Esquire, Cosmopolitan, The New Statesman i Granta. W 2006 roku został uhonorowany tytułem Krytyka Roku British Press Awards. Kolejnym sędzią jest James Oseland, redaktor naczelny pisma Saveur. Jako redaktor współpracował z Vogue, Organic Style i Sassy, jest także autorem bestsellerowej książki "Cradle of Flavor: Home Cooking from the Spice Islands of Indonesia, Malaysia, and Singapore". Jednym z jurorów jest również ekspertka kulinarna z magazynu Food & Wine - Gail Simmons.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA