Pudding z brązowym ryżem

Pudding z brązowym ryżem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • filiżanka organicznego brązowego ryżu
  • 3 filiżanki mleka sojowego albo migdałowego
  • 3 łyżki skórki pomarańczowej
  • sok i miąższ z pomarańczy
  • 1 obrane
  • starte jabłko
  • ½ filiżanki organicznych rodzynek
  • 2 rozgniecione strączki kardamonu
  • łyżeczka cynamonu
  • nasiona z jednej laski wanilii
  • łyżeczka wody różanej
  • ½ filiżanki posiekanych pistacji albo migdałów
  • ¼ filiżanki startego cukru palmowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki, poza cukrem, umieścić w rondelku. Gotować na wolnym ogniu mieszając. Powinno to trwać około godziny. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dolać wody. Przed podaniem wsypać cukier. Zamieszać. Nałożyć do miseczek albo szklanek. Posypać orzechami i skórką z pomarańczy. Polać sokiem. Jeśli jest ciepło, deser można schłodzić. Zimą pudding można zapiec w piekarniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA