Pudding z brązowym ryżem
Oceń przepis:
Składniki:
- filiżanka organicznego brązowego ryżu
- 3 filiżanki mleka sojowego albo migdałowego
- 3 łyżki skórki pomarańczowej
- sok i miąższ z pomarańczy
- 1 obrane
- starte jabłko
- ½ filiżanki organicznych rodzynek
- 2 rozgniecione strączki kardamonu
- łyżeczka cynamonu
- nasiona z jednej laski wanilii
- łyżeczka wody różanej
- ½ filiżanki posiekanych pistacji albo migdałów
- ¼ filiżanki startego cukru palmowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki, poza cukrem, umieścić w rondelku. Gotować na wolnym ogniu mieszając. Powinno to trwać około godziny. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dolać wody. Przed podaniem wsypać cukier. Zamieszać. Nałożyć do miseczek albo szklanek. Posypać orzechami i skórką z pomarańczy. Polać sokiem. Jeśli jest ciepło, deser można schłodzić. Zimą pudding można zapiec w piekarniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W