11.cytrynowy sernik na zimno
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 8
Przygotowanie:
Składniki ciasta10 herbatników digestive
50g roztopionego masła
25g brązowego cukru demerara
Składniki farszu
150 ml śmietany 18%
jedna puszka mleka skondensowanego o pojemności 387g
175 chudego, białego sera
skórką i sok z 3 dużych cytryn
Składniki wierzchu
150 ml ubitej śmietany
ubite białko
cukier
winogrona i miechunka
Przygotowanie
Wymieszać herbatniki, masło i cukier. Wyspać do tortownicy o średnicy 23 cm, docisnąć. Zostawić, aby masa stwardniała.
Przygotować farsz: wymieszać śmietanę, mleko skondensowane, ser i skórkę z cytryny. Stopniowo wlewać sok z cytryny, ubijając, aż masa zgęstnieje. Przelać do tortownicy i zostawić w lodówce 3-4 godziny lub na całą noc. Przybrać bitą śmietaną i owcami. Należy je zanurzyć w ubitym białku i cukrze, następnie zostawić do wysuszenia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W