Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Otwieracz
Wszyscy myślą, że otworzenie nowej restauracji to przysłowiowa "bułka z masłem". Wystarczy mieć miejsce, kilka sekretnych przepisów babci, które zawsze wychodzą, grupę lojalnych znajomych, no i trochę pieniędzy. Niestety, przed przyszłymi restauratorami stoi nieco więcej problemów. Jak sobie z nimi poradzić, wie dobrze szef kuchni i konsultant do spraw gastronomii David Adjey. David przychodzi z pomocą osobom, które planują niebawem otwarcie swojej pierwszej restauracji. Wszystko jest już prawie dopięte na ostatni guzik, tymczasem okazuje się, że bez fachowej porady interes może okazać się katastrofą. Gospodarz programu zwraca uwagę początkującym restauratorom na ich błędy i dzieli się z nimi swoją wiedzą. Tłumaczy, że na sukces lokalu składa się nie tylko dobre menu, ale także odpowiednie podejście do klienta, współpraca ze sprawdzonymi dostawcami, dobra lokalizacja i, oczywiście, wiedza biznesowa. Czy uda się uratować restaurację, której grozi zamknięcie, jeszcze przed oficjalnym otwarciem?
David Adjey mówi, że gdyby nie został szefem kuchni byłby florystą. Inspiracji do swojej pracy szuka w otaczającym go świecie, w architektonicznych detalach, wieczornym niebie, w stosie kamieni na plaży czy zapachu perfum. W kuchni liczy się dla niego jakość używanych składników i kunszt, przywiązuje wagę do kolorów, unikatowego połączenia smaków i aromatów na talerzu. Widzowie Kuchni.tv znają go z programu "Zmieniamy lokal".
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź