Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_7o50qfsuhn5r90g7vo7vvfv3fr, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /kuchniaplus-2021/ksite/widelcem-po-mapie/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/widelcem-po-mapie/index.php on line 2
Widelcem po mapie - Kuchnia+

Odcinek 8 Placek po węgiersku

Według jednych to tradycyjna potrawa z rejonów górskich. Według innych to wynik kooperacji dwóch restauracji z ulicy Grodzkiej w Krakowie. Jeszcze inni twierdzą, że placki z gulaszem narodziły się w czasach Polski Ludowej. Nieważne, skąd pochodzą – ważne, jak smakują. Aleksander i Damian wybiorą się do Bielska-Białej żeby sprawdzić, dlaczego restauracja Doryś jest znana ze swoich placków w całej Polsce. Odwiedzą też Giżycko i Karczmę "Stary Młyn", w którym spróbują także "przysmaku mazurskiego". Gdzie znajduje się plackowe centrum naszego kraju? O tym - tylko w "Widelcem po mapie" w Kuchni+.

zdjęcia z odcinka