Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_hver3cmt9575gdlikencom4f6n, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2
Twoja Zielona Rewolucja konkurs Kuchni+
konkurs

twoja zielona rewolucja

Zielone babeczki

Składniki

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10 dag liści szpinaku
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • Dekoracja:
  • 1/2 tabliczki wegańskiej czekolady,
  • 1 łyżka mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych

Przygotowanie

Do miski wsypać mąkę, dodać wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia ,wymieszać.
Do blendera wrzucić umyty i osuszony szpinak, wlać mleko olej oraz ocet i zmiksować na jednolitą masę.
Mokre składniki wymieszać z suchymi. Masę przełożyć do papilotek i piec 20-30 min. w temp. 180 C.
Przygotować polewę . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać 1 łyżkę mleka.
Wystudzone babki polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.