Składniki
- Ciasto:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dag liści szpinaku
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- Dekoracja:
- 1/2 tabliczki wegańskiej czekolady,
- 1 łyżka mleka roślinnego
- 1 łyżeczka wiórków kokosowych
Przygotowanie
Do miski wsypać mąkę, dodać wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia ,wymieszać.
Do blendera wrzucić umyty i osuszony szpinak, wlać mleko olej oraz ocet i zmiksować na jednolitą masę.
Mokre składniki wymieszać z suchymi. Masę przełożyć do papilotek i piec 20-30 min. w temp. 180 C.
Przygotować polewę . Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać 1 łyżkę mleka.
Wystudzone babki polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi.