Warning: session_start(): open(/2018.kuchniaplus.pl/tmp//sess_1dc5mv8pqchu5to5bv1e3fc2lt, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /2018.kuchniaplus.pl/tmp/) in /kuchniaplus-2021/ksite/twoja-zielona-rewolucja/index.php on line 2
Twoja Zielona Rewolucja konkurs Kuchni+
konkurs

twoja zielona rewolucja

Wegańska zupa curry z batatami i szpinakiem

Składniki

  • łyżka oleju kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 3 bataty
  • 1,5 szklanki mleka kokosowego
  • 3 szklanki wody
  • 4 łyżeczki zielonej pasty curry
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 2 szczypty soli
  • 4 listki kafiru
  • pół paczki makaronu chińskiego
  • paczka szpinaku
  • 4 łyżeczki sosu ze sfermentowanych kwiatów kokosa

Przygotowanie

1. Na rozgrzanego woka wlać olej kokosowy i rozmieszać.
2. Dodać cebulę, a następnie czosnek, lekko podsmażyć.
3. Dodać mleko kokosowe i wodę.
4. Dodać zieloną pastę curry, listki kafiru oraz sos ze sfermentowanych kwiatów kokosa.
5. Po kilku minutach dodać resztę przypraw.
6. Doprowadzić do wrzenia, następnie dodać podgotowane wcześniej bataty.
7. Po 5-8 minutach dodać makaron chiński.
8. Po odczekaniu dwóch minut dodać szpinak.
9. Pozostawić na 2 minuty na małym ogniu.
Gotowe!