Fooder
Tort ziemniaczany

Tort ziemniaczany

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 6 jajek
  • 100 g oscypka
  • olej Kujawski
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sól
  • pieprz czarny
  • gałka muszkatołowa

Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, na patelnię wlej sporą ilość oleju. Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone ziemniaki do momentu aż będą prawie miękkie. Takie ziemniaki przełóż na durszlak, odsącz z nadmiaru oleju, dodaj jajka zmiksowane z solą, pieprzem, zieleniną i startym serem. Ponownie przełóż na patelnię i na wolnym ogniu smaż, kiedy zetną się jajka tort ziemniaczany za pomocą pokrywki przełóż na drugą stronę i ponownie zapiecz.

przepis wideo na fooder.pl

Pamiętaj, że przepis możesz dodać do swojego foodera